Project

Tot Ziens Optiek

Het project

Verhuizing resulteert in prachtige winkel

Toen eigenaren Arne en Sharon noodgedwongen moesten verhuizen, bekeken ze dit positief en grepen ze deze kans om het direct goed aan te pakken. Ze belden Wecare en vroegen ons advies rondom de aanstaande verbouwing en de verhuizing die de uitkomst waren van hun eigen ondernemersgedachten. Ze wisten inhoudelijk precies wat ze wilden, maar stonden gelukkig ook open voor onze professionele adviezen en creatieve inzichten. Duurzaamheid en hergebruik van materialen is ook besproken en uitgewerkt in de plannen van Wecare. Het is een echte samenwerking geweest met ideeën van beide kanten.

205 m2

Zaandam

Retail

Projectmanagement

Het project

Verhuizing resulteert in prachtige winkel

Toen eigenaren Arne en Sharon noodgedwongen moesten verhuizen, bekeken ze dit positief en grepen ze deze kans om het direct goed aan te pakken. Ze belden Wecare en vroegen ons advies rondom de aanstaande verbouwing en de verhuizing die de uitkomst waren van hun eigen ondernemersgedachten. Ze wisten inhoudelijk precies wat ze wilden, maar stonden gelukkig ook open voor onze professionele adviezen en creatieve inzichten. Duurzaamheid en hergebruik van materialen is ook besproken en uitgewerkt in de plannen van Wecare. Het is een echte samenwerking geweest met ideeën van beide kanten.

205 m2

Zaandam

Retail

Projectmanagement

Het complete plan

 

De verbouwing is begeleid door Wecare. Projectleider Paul laat
zien hoe dat in z’n werk gaat, van plan en ontwerp tot uitvoering. “We geven advies over wat er technisch mogelijk en verwerken ook altijd de wensen en ideeën van de klant.” Zo hadden Arne en Sharon zelf duidelijke ideeën over de balie met ingebouwde werkplaats. “Die hebben we zelf nog zitten tekenen aan de keukentafel”, vertelt Sharon. Dit idee heeft Wecare verwerkt in het complete plan. “We denken ook altijd mee over materialen en of er iets hergebruikt kan worden”, aldus Paul.

 

“Zo hadden ze in de vorige winkel een mooie schuifdeur, die nu boven de oogmeetruimte afsluit. We hebben zo’n zelfde deur laten maken voor de oogmeetruimte beneden. Daarnaast hebben we veel planken en lades uit de oude kasten kunnen hergebruiken in de nieuwe kasten. Het is zonde als je dat allemaal weggooit, zowel qua kosten als met het oog op duurzaamheid.” De uitvoering lag in handen van Wecare. “Ik ben juist blij dat we dit uit handen konden geven”, aldus Arne. “Bij Wecare weten ze precies wat de juiste vakmensen zijn. En zeker in tijden van de actuele coronacrisis, als er een keer iemand niet kon, dan regelden zij direct een andere specialist.”

Het complete plan

 

De verbouwing is begeleid door Wecare. Projectleider Paul laat
zien hoe dat in z’n werk gaat, van plan en ontwerp tot uitvoering. “We geven advies over wat er technisch mogelijk is en verwerken ook altijd de wensen en ideeën van de klant.” Zo hadden Arne en Sharon zelf duidelijke ideeën over de balie met ingebouwde werkplaats. “Die hebben we zelf nog zitten tekenen aan de keukentafel”, vertelt Sharon. Dit idee heeft Wecare verwerkt in het complete plan. “We denken ook altijd mee over materialen en of er iets hergebruikt kan worden”, aldus Paul.

 

“Zo hadden ze in de vorige winkel een mooie schuifdeur, die nu boven de oogmeetruimte afsluit. We hebben zo’n zelfde deur laten maken voor de oogmeetruimte beneden. Daarnaast hebben we veel planken en lades uit de oude kasten kunnen hergebruiken in de nieuwe kasten. Het is zonde als je dat allemaal weggooit, zowel qua kosten als met het oog op duurzaamheid.” De uitvoering lag in handen van Wecare. “Ik ben juist blij dat we dit uit handen konden geven”, aldus Arne. “Bij Wecare weten ze precies wat de juiste vakmensen zijn. En zeker in tijden van de actuele coronacrisis, als er een keer iemand niet kon, dan regelden zij wel een andere specialist.”

Samen aan de slag met uw interieur?
Samen aan de slag met uw interieur?

Verlichting als belangrijk onderwerp

 

Onze observatie was dat het nieuwe pand van Tot Ziens Optiek zeer toegankelijk was, veel ruimte had en opvallend licht was. Dit vroeg om een goed lichtplan, waar zowel sfeer als functionaliteit in moesten worden meegenomen. Eigenaar Arne legt uit: “Ik vind het belangrijk dat een winkel licht is. Tegenwoordig zie je veel te vaak dat een winkel te donker is. Hierdoor zie je soms niet eens of een winkel open is!”. Vanuit Wecare rekenden wij uit wat er van buiten aan licht de winkel in kwam, en bepaalden op basis daarvan wat er binnen nodig was aan lampen. Dit resulteerde in een perfecte balans aan licht in de winkel. “En het mooie is, verklaart adviseur Koos van Wecare, dat dit binnen het budget paste en dat er door klanten in de winkel heel positief op wordt gereageerd”.

”Het pand is toegankelijk, licht en heeft veel ruimte.
Dat is precies wat we voor ogen hadden. Daarnaast ben ik heel
blij met het bankje waar klanten kunnen wachten. We wilden een
fraaie wachtbank waar mensen ook weer makkelijk uit kunnen
komen, zeker voor oudere mensen is dat heel belangrijk.
Je merkt nu in de praktijk ook echt dat het werkt.”

– Arne | Tot Ziens Optiek

Ontworpen & gemaakt voor:

Heeft u een vraag of wilt u graag verder spreken over de mogelijkheden voor uw winkel?

Neem dan contact met ons op.

Koos Bastiaansen

Manager of sales

Call Now Button