Nieuw logo Wecare zwart

Project

Avenue optics

Avenue optics

Het project

Een prachtige (4e !) nieuwe winkel in Lier (Be). Met 4 vestigingen en een uitgebreide webshop voor zonnebrillen en contactlenzen is de Avenue-Optics/Opti-Shop familie al meer dan 20 jaar een vaste waarde in de Vlaamse optiekwereld.

Wecare heeft samen met het team van Mike een bijzondere prestatie geleverd voor deze nieuwe winkel in het centrum van Lier. In een zeer korte tijd een nieuwe winkel ontwerpen & maken was een uitdaging. Maar bij Wecare zijn we gewend om onder druk te presteren. En het resultaat mag er zijn! Een prachtige winkel met eigen identiteit, een prachtige collectie en een interieur met een knipoog naar de andere winkels van de familie.

171 m2
Lier (BE)
Retail
Projectmanagement

Mike Vandeputte. ”Met het oog op de sluitende detailhandel, moesten we wel met iets bijzonders komen. De concurrentie in Lier is er wel degelijk, aangezien zowel ketens als zelfstandigen er zijn gevestigd en wij daar nog eens bijkwamen. Bovendien wilden we de herkenbaarheid van ons familiebedrijf met nog drie andere zaken naar voren laten komen. Tegelijkertijd wilden we iets totaal nieuws realiseren. Een industriële zaak, zonder dat het ten koste ging van de warmte. Een high-level winkel, zonder nu gelijk een boutique te worden. De eyecatcher in de winkel is de groene wand van mos. We zijn in een historisch pand gevestigd en mogen buiten niet te veel reclame en uithangborden bevestigen. Doordat de wand van mos goed de aandacht trekt en ons herkenbare logo in de moswand ’s avonds verlicht is, trekken wij op een mooie en subtiele manier de aandacht van het langslopende publiek. We vormen echt een geheel met de omgeving. Dat is precies wat ik al met al bedoel met de mooie ideeën van Wecare.”

''We zijn blij met de resultaten. We staan bekend om onze kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding. Met de nieuwe aanwinst van Avenue Optics, wilden we ook het fashion aspect meer naar voren laten komen; met name op het gebied van zonnebrillen. Met de nieuwe winkel in Lier is dat gelukt. We waren bewust op zoek naar een grotere ruimte. Avenue Optics is maar liefst tweehonderd vierkante meter en biedt de benodigde ruimte en een beleving voor iedereen. Aan werkelijk alles is gedacht. Het lichtplan, de looproute en de laagdrempeligheid om even rustig op je gemak te gaan zitten. Het is winkelen anno 2021 en dat is een prachtig resultaat van de samenwerking tussen Avenue Optics en Wecare.''
- Mike Vandeputte | Avenue Optics

Ontworpen & gemaakt voor:

Avenue optics
Heeft u een vraag of wilt u graag verder spreken over de mogelijkheden voor uw winkel?
Neem dan contact met ons op
Koos Bastiaansen
Manager ontwerpen & maken